Een vakbondswebsite voor duurzaam ondernemen

Duurzaamheid is al jaren de kerntaak van het ACV: welzijn op het werk, een rechtvaardig en open personeelsbeleid, het milieu- klimaat- en energiebeleid, duurzame mobiliteit, het economisch beleid van de onderneming, … want hierover gaat het.

Hoe duurzaam jouw onderneming met deze thema's omgaat, kom je te weten door de vragenlijsten van deze voetafdruk in te vullen. De score die je krijgt is een zon, bewolkt weer of een hevige regenbui. Dit zegt genoeg over de situatie in de onderneming.

Ook verschijnt een lijst van tips om syndicaal aan het thema te werken. Want dat is uiteindelijk de bedoeling. Handig is dat je via deze tips met een eenvoudige muisklik terechtkomt bij een schat aan informatie die over het thema beschikbaar is (folders, brochures, websites, …).

Vooraleer van start te gaan vragen we je om aandachtig de volgende aanwijzingen te lezen:
  1. Overloop rustig de registratiepagina. Je bent niet verplicht, maar wanneer je een e-mailadres en een wachtwoord opgeeft, onthoudt het systeem al je werk automatisch. Je kan dan afsluiten en later gewoon verder gaan, door je opnieuw aan te melden (bovenaan rechts).
  2. Na het invullen van de registratiepagina, verschijnt links een menubalk met alle thema's. 
  3.  Je kan de vragenlijsten invullen door op een thema kiezen uit de linker menubalk. De antwoorden worden automatisch bewaard, wanneer je op 'Volgend thema', 'Tips' of 'Afsluiten en later verdergaan' drukt.
  4. Wanneer alle vragen van een thema of deelthema zijn ingevuld, maakt het systeem automatisch een score en een lijst met tips, die onder het thema verschijnt in de linker menubalk. Het systeem houdt deze tips bij wanneer je registreert. Je kan de tips ook onder de vorm van een pdf-bestand bewaren op je eigen PC.
Start


© 2009 Voetafdruk duurzaam ondernemen. Gemaakt in De Webfabriek